Ügymenet

Kollégáink 24 órán belül elvégzik az adósminősítést, ha minden adatot megkapnak, amire szükségük van. Az adósminősítéshez nem kell meglátogatnia irodánkat.

Ha bármilyen autóhitelt szeretne felvenni, a gépjármű állapotát felmérjük. Igény esetén díjtalanul házhoz megyünk az ország teljes területén, és tetszőleges, az ön által megadott helyszínen mérjük fel a jármű állapotát. A szerződést is az ön által megadott címre kiszállva kötjük meg, a kifizetésért sem kell bejönnie hozzánk. Díjtalan kiszállás az egész országban!

Az autóhitel igénylés feltételei

MAGÁNSZEMÉLYKÉNT, kezes vagy adóstárs nélkül gépjármű-fedezetes kölcsönhöz: az igénylő betöltötte a 25. évét, és igazolni tud havi rendszeres jövedelmet, és rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, és nem szerepel a BAR-/KHR –listán.

Ha a fenti 4 feltétel közül bármelyiknek nem felel meg, kezest kell bevonni a hitelügyletbe. Természetesen a kezesnek minden feltételt teljesítenie kell, egyetlen kivétel, hogy nem kell jogosítvánnyal rendelkeznie, ha a hitelfelvevőnek van jogosítványa.

A kezes személye: ha a fenti feltételeknek megfelel, lehet nyugdíjas is. GYES-es vagy GYED-en levő, és emellett más bevétellel nem rendelkező személy viszont nem lehet kezes! Magánszemélynek vállalkozás is lehet kezese.

VÁLLALKOZÁSKÉNT kezes vagy adóstárs bevonása nélkül a következő feltételek teljesítése esetén igényelhet lízingfinanszírozást: lezárt üzleti év, és a vállalkozás nem állhat végrehajtás alatt, és pozitív tőke, és az ügyvezető/aláíró nem aktív BAR-/KHR-listás. Ha a vállalkozás nincs egy éves, kezest kell bevonni a lízingügyletbe. A kezes lehet akár a vállalkozás ügyvezetője is, jövedelme pedig lehet pl. a saját vállalkozói kivéte, illetve bármilyen más forrásból származó igazolt jövedelem is. Az utolsó 3 feltétel semmilyen módon nem váltható ki, sem kezessel, sem adóstárssal.

Autóhitel vagy autólízing?

Hitelt csak magánszemély igényelhet, lízingelésre magánszemélynek és vállalkozásoknak is van lehetőségük (tehát utóbbiak NEM vehetnek fel hitelt, helyette a lízingelést kell választaniuk). Gépjármű hitelnél az adós a forgalmi engedélyben tulajdonos, de az okmányirodában a forgalmi engedélybe elidegenítési és terhelési tilalom opciót jegyeznek be. Ezzel a finanszírozásba bevont járműre nem lehet újabb kölcsönt felvenni, és a tulajdonjogot sem a pénzintézettel való egyeztetés nélkül átruházni.

A hitel visszafizetése vagy a lízingszerződés lejárta esetén a finanszírozó opciótörlésre jogosító dokumentumot ad ki, ezzel a fent említett opciók egy tetszőleges okmányirodában töröltethetők. Hitelt csak természetes személyek vehetnek igénybe. Autólízing esetén általában zárt végű pénzügyi lízingről beszélünk. A futamidő alatt a lízingbe vevő a forgalmiban üzembentartóként szerepel, a lízingszerződés lejártakor a tulajdonjog a lízingbe vevő nevére kerül a szerződésben foglaltak szerint (a maradványérték megfizetésével vagy további lízingelésével stb.). Lízingelésre mind természetes személynek, mind vállalkozásnak van lehetősége.

Géjárműfinanszírozás

Két típusa van:

1. Fedezeti kölcsön

2. Adás-vétellel egybekötött kölcsön

A fedezeti kölcsön típusú finanszírozás hitel- és lízingkonstrukcióban egyaránt választható. A fedezeti termék lehet visszhitel (gyorskölcsön) vagy visszlízing, ilyenkor a tehermentes, már meglevő járművet vonjuk be a finanszírozásba, vagyis a hitel fedezete az adós tulajdonában levő jármű lesz, nem fizetés esetén a bank ezt eladja vagy elárverezi. Az igényelt kölcsönösszeg szabadon, mindenféle megkötés nélkül felhasználható.

A fedezeti termékek közé tartozik a hitel- vagy lízingkiváltás, melynek célja a hitel vagy lízing olcsóbbra cserélése, illetve a csere mellett további kölcsön felvétele. Egy időben egy jármű csak egy hitel fedezetéül szolgálhat. Hitelkiváltás esetén vagy kedvezőbb kamatozású, alacsonyabb törlesztésű hitelre cseréljük a meglevő kölcsönt, vagy hosszabb futamidejű hitelre (ritka esetben az is előfordul, hogy az adós minél gyorsabban kifizetné a hitelt, és ezért rövidebb futamidejű hitelre cserélni a meglevő konstrukciót). Adott esetben a hitelkiváltó hitel felvétele nem csupán a rosszabb feltételekkel felvett kölcsön visszafizetésére ad lehetőséget, de arra is, hogy az adós a visszafizetendő összegnél több kölcsönt vegyen fel, és a maradékkal szabadon rendelkezhessen. Adásvétel esetén a hitelből a megvenni kívánt jármű vételárát kell kiegyenlíteni.

Telefonszámunk: 06706089363