Autóhitel kiváltás

Az autóhitel kiváltás az autóhitelek piacának igen fontos szereplője. A hitelkiváltás lényege, hogy egy magas törlesztőrészletekkel visszafizetendő hitelt olyanra cserélünk, amelynek törlesztése alacsonyabb.

A hitelkiváltás nem csodafegyver, amely minden problémát megold, de egy jól időzített autóhitel kiváltással az adós a futamidő során súlyos pénzeket takaríthat meg – vagy a futamidő egészét nézve, vagy a havi törlesztések tekintetében.

Mi az autóhitel kiváltás lényege?

Az autóhitel kiváltó hitel lényege a következő: önnek van például egy autóhitele „A” banknál, amely az induláskor 2 000 000 forint volt. Ebből a hitelből már visszafizetett 1 000 000 forintot, de még mindig maradt 1 000 000 forint törlesztenivalója. A havi törlesztés legyen 20 000 forint. Ha ön valamilyen oknál fogva nem tudja vagy nem akarja fizetni ezt az összeget havonta, akkor kereshet egy másik hitelt „B” banknál, amelynek a törlesztése alacsonyabb lesz. A kérdés, hogy hogyan tudja elcserélni a régi hitelét az újra?

Online igényléshez kattintson ide »

A hitelkiváltás nem arról szól, hogy a 2 000 000 forintos hitelt kiváltja, hanem hogy a hátralevő 1 000 000 forintot nem 20 000 forintonként, hanem – mondjuk – 16 000 forintonként fizeti vissza. A szó szoros értelmében ön természetesen nem ugyanazt az egymillió forintot törleszti tovább ugyanannak a banknak („A” banknak), hanem a következő történik: ön talál egy hitelt, „B” banknál, amelynek 1 000 000 forintos hitelösszeg folyósítása esetén a havi törlesztése 16 000 forint (a törlesztés megállapítására való a fenti hitelkalkulátor). Ön felveszi ezt az egymilliós hitelt „B” banktól, ebből egy összegben kifizeti az „A” banknál hátralevő 1 000 000 forintját (vagyis végtörleszt), és megszabadul a havi 20 000 forintos tehertől. Ezután már az új, 16 000 forintos hitelét kell fizetnie az új hitelt folyósító „B” banknak.

A hitelkiváltás során egy fontos tényezőre figyelnie kell: végtörlesztés (a hitel lezárása) általában nem ingyenes, vagyis az eredeti hitelt folyósító „A” bank nem csupán a fennmaradó egymillió forintot követeli vissza, hanem gyakran valamilyen hitellezárási díjat is felszámol. Ez a hátralevő összeg bizonyos százaléka. Önnek tehát azt kell mérlegelnie, hogy a lezárási díjjal együtt is megéri-e lecserélni a hitelét.Hiszen hiába lesz a törlesztése 4000 forinttal kevesebb havonta, ha „A” bank lezárási díjként túl magas összeget követel. A hitekiváltás általában megéri, sőt az is előfordulhat, hogy a bank semmilyen lezárási díjat nem számít fel, de a hitekiváltás igénylése előtt ezt mindenképpen meg kell tudnia a kiváltásra szánt hitelt folyósító pénzintézetnél.

Fejlődik a hitelpiac

A hitelpiac folyamatosan fejlődik, ezért előfordulhat, hogy autóhitelére fölöslegesen magas törlesztőrészletet fizet. Az autóhitel kiváltás révén autója vásárlásakor kapott kedvezőtlen hitelét most lecserélheti, akár 25%-kal csökkentve havi törlesztőrészletét.

Lehet, hogy az Ön hitele a legjobb a piacon? Lehet, hogy amióta felvette, azóta sem történt semmi a bankok hitelkínálatában? Lehet, hogy a mai, kiélezett gazdasági helyzetben, amikor a bankoknak minden eddiginél fontosabb, hogy új ügyfeleket toborozzanak, az Ön autóvásárlási hitele még mindig jónak számít?

Ezekre a kérdésekre aligha lehet a válasz igen, vagy ha mégis, akkor Ön vagy mostanában vette fel a hitelét, vagy kiváló szakértője a pénzügyeknek, rengeteg idővel rendelkezik, és így találta meg magának a legjobb autóhitel-konstrukciót. Az emberek többsége azonban ez utóbbiakat nem mondhatja el magáról, és mi pontosan azért alapítottuk meg cégünket, hogy azok se kerüljenek hátrányba másokkal szemben, akiknek nem a pénz körül forog az életük, de egyszer (vagy akár többször is) szükségük lenne egy hitelre. Pontosan ezért kínáljuk hitelközvetítő szolgáltatásunkat.

Ha úgy gondolja, hogy jelenlegi autóvásárlási kölcsöne elviselhetetlen terhet jelent a magas törlesztőrészletek miatt, ne essen apátiába és ne hagyja, hogy ugyanúgy menjen minden, mint ezelőtt.

Az autóhitel kiváltás azoknak szól, akik szeretnék utólag korrigálni egy hibájukat, a tapasztalatlanságból, időhiányból eredő gondokat.

Mint ezen hitelfajta nevében is szerepel, a konstrukció egy olyan kölcsön, amellyel kedvezőtlen autóvásárlási hitele helyett felvehet egy kedvezőbbet. A hitelkiváltással felvett összegből ugyanis vissza tudja fizetni a régi hitelét, és utána már csak az új kölcsönt kell törleszteni – a réginél jobb feltételekkel, vagyis hosszabb ideig, így alacsonyabb havi részletekkel.

Telefonszámunk: 06706089363