Autóhitel BAR-listásoknak

Akkor sem kell lemondani az autóhitel felvételéről, ha egykoron felkerült a BAR-listára, vagy később az átnevezett, de ugyanúgy baljóslatú KHR-listára.

A problémás adósok névsorát tartalmazó két lista meglehetősen meg tudja nehezíteni a hitelfelvételt. Sajnos a KHR-lista az elmúlt időszakban egyre hosszabb lett, a késedelmesen fizető adósok száma a világválság beütése óta folyamatosan nő, és a tendencia sajnos még csak nem is lassul az idő múltával.

Kevesen tudják, hogy a KHR-lista nem azonos a teljes hitelképtelenséggel. A BAR-listás ügyfelek közül is vannak, akik hitelhez juthatnak, bár való igaz, hogy ez nem egyszerű. Sokan már eleve feladják, és meg sem próbálnak autóhitelhez jutni, hiszen úgy vélik, BAR-listásként erre nincs esélyük, hiszen a BAR-lista éppen arra való, hogy a bankok a listán szereplőknek ne adjanak hitelt.

Ez azonban nem igaz. A BAR-/KHR-lista csupán figyelmezteti a bankot, hogy az ügyfél valamikor korábban nem tudta visszafizetni a hitelét, de passzív tagság esetén az adós kaphat hitelt, természetesen akár autóhitelt is. A BAR-listás ügyfelek számára kialakított hitelkonstrukciók azonban nem a legjobb feltételeket kínálják, ezért nagyon meg kell nézni, hogy milyen autóhitelbe vág bele az adós, nehogy egy különösen drága, valóságos büntetőkamattal terhelt autóhitelt vegyen fel. Az Autóhitel Centrum által összegyűjtött hitelek közt a KHR-listás hitelek is a legjobb kölcsönök közül valók. A nem kevés autókölcsön, motorkölcsön stb. közül kiválogattuk azokat a KHR-hiteleket, amelyek a jelenlegi banki kínálat legkedvezőbb kölcsöneit jelentik. Ezzel megspóroltunk az ügyfeleinknek nem kevés időt és fáradságot, hiszen önöknek csupán azt kel megfontolniuk, hogy felveszik-e a BAR-listásoknak szóló hitelt vagy nem. A legjobb BAR-listás autóhitel megtalálásával már nem kell foglalkozniuk, mivel azt mi már kigyűjtöttük.

Feltételek

Lássuk, milyen feltételekkel vehet fel egy BAR-listás ügyfél autóvásárlási hitelt: a legfontosabb, hogy a BAR-listán csak passzív tagsággal rendelkezhet, vagyis a hitellel kapcsolatos csúszását már törlesztette. Aktív listatagok nem kaphatnak hitelt, mivel az aktív listatagság azt jelenti, hogy az ügyfél a jelenlegi hitelét sem tudja törleszteni. Ebben az esetben természetesen értelmetlen lenne újabb hitelt felvenni.

A BAR-listás autóhitel felvehető bármilyen autó (motor, kishaszonjármű) megvásárlásához, ha az autó nem múlt el 14 éves. A futamidő 1 év és 7 év közt változhat. A futamidő végén az autó nem lehet 15 évesnél idősebb.

A legkisebb felvehető összeg 300 000 forint, a megvenni kívánt jármű (autó, motor, kishaszonjármű) értékének el kell érnie az 500 000 forintot. Ez nem azt jelenti, hogy az eladó ennyiért hirdeti meg a járművet, hanem azt, hogy a független és viszonylag objektív eurotax-katalógus szerint el kell érnie az 500 000 forintos értéket. A BAR-listás hitel felvehető euróalapon vagy forintalapon is. Az önerő euróalapnál 40%, forintalapnál 25%.

A fenti hitelkalkulátorral kiszámoltathatja, hogy mennyibe is kerülne havonta a hitel törlesztése. Ha vállalni tudja a kalkulált összeget, kérje ügyintézőink segítségét, hogy tisztázzunk minden kérdést, és benyújthassuk a hiteligénylést.

Telefonszámunk: 06706089363