Teherautó hitel

Ha akár magánszemélyként, akár vállalkozása nevében teherautót szeretne venni, bizonyosan találkozott a legfőbb problémával: a teherautót nem tudja megvenni készpénzben, mivel a vételárat szinte lehetetlenség kigazdálkodni.

A teherautópiac sokkal jobban függ a hitelektől, mint a járműpiac bármely másik szegmense, hiszen a teherautók a legdrágább járművek közé tartoznak. Bár egy X5-ös BMW vagy egy Q7-es Audi (esetleg) többe kerül, mint egy teherautó, a teherautó munkaeszköz, így a BMW-vel vagy az Audival szemben esetleg „kötelező” megvenni egy vállalkozás működtetéséhez. Ezért a teherautó hitel bizonyos szempontból szükséges rossz, már ha abból a hibás feltételezésből indulunk ki, hogy a hitel csupán nyűg, és semmilyen pozitív hozadéka nincs annak, ha valaki készpénz helyett hitelre vesz teherautót.

Ezzel szemben a teherautó hitel valójában a kiszámíthatóság és a könnyebbség szinonimája. Egy nagy értékű jármű árának kifizetése hatalmas teher, sokkal könnyebb kifizetni több millió vagy tízmillió forintot 7-8 év alatt, havi részletekben. A havi részletek ráadásul tervezhetők, tehát a hitel törlesztése megfelelő konstrukcióban mindig ugyanannyi lesz. Mivel egy gazdasági szereplő számára mindennél fontosabb a kiszámíthatóság (legyen szó hitelekről, adókról vagy bármilyen jogszabályokról), a teherautóhitel tökéletes megoldás.

A teherautó hitelt magánszemélyeknek ajánljuk, vállalkozások a hitelnél kedvezőbb feltételekkel kínált teherautó lízing keretében juthatnak haszonjárműhöz. A következőkben először a magánszemélyek számára felállított feltételekkel foglalkozunk, a vállalkozások részére nyújtott lízingelés feltételeivel pedig ezután ismerkedhetnek meg.

Ebben a menüpontban teherautó hitel kalkulátort is talál. A kalkulátorba értelemszerűen be kell vinni a szükséges adatokat (futamidő, hitelösszeg, autó évjárata stb.). A teherautó hitel kalkulátor kitöltése után kollégánk kiszámítja, hogy mennyi a teherautóhitel havi törlesztése. A teherautó hitel igénylésének feltételei a következők:

Feltételek

MAGÁNSZEMÉLYNEK

Választható forintalapon, hitel és lízing is. Forintalapú hitel esetén magánszemélyeknek 25%-os önrésszel kell rendelkezniük. Lízing esetén magánszemélyeknek 20%, illetve 35%-os önerő. Magánszemély legfeljebb 7 éves futamidővel vehet fel hitelt vagy köthet lízingszerződést. A teherautó EUROTAX-értékének akár 80%-a is finanszírozható, bár a pontos hitelösszeg mindig egyedi elbírálás függvénye. Az autó 0-12 éves koráig finanszírozható, vagyis új teherautó megvételéhez és régebbi gépjármű megvásárlásához is igényelhető. A lízing- vagy hitelszerződésnek az autó 12 éves koráig le kell járnia. Nem kötelező cascót kötnie a járműre. A legkisebb finanszírozási összeg 400.000,-Ft. A teherautó értékének el kell érnie a 700.000 forintot, ennél kisebb értékű teherautó nem finanszírozható.

VÁLLAKOZÁSOKNAK

A fentiekhez képest más kondíciók: csak teherautólízingről beszélünk, vállalkozás nem vehet fel hitelt. Akár euróalapon, akár forintalapon köti meg a lízingszerződést, az önrész minden esetben 20%. És végül: a futamidő maximálisan akár 8 év is lehet. A pontos részletkért kérje hitelügyintézőink segítségét. Emailben vagy telefonon megkeresik önt, és kérdést adnak a hitellel vagy lízingeléssel kapcsolatos kérdéseire.

Telefonszámunk: 06706089363