Gyakran Ismételt Kérdések

1. Hol található az irodánk?
Online hitelirodaként működünk, de természetesen személyes találkozásra is van lehetőség Budapesten. De leggyakrabban az ügyfél kényelme érdekében mobil üzletkötő kollégánk viszi a kölcsönszerződést az ügyféllel egyeztetett helyszínre.

2. Honnan tudjam, hogy valóban megkapom-e a pénzemet a papírok aláírása után, s nem vernek át?
Vállalkozásunk az MNB oldalán lekérdezhető, online ingyenes cégkivonaton kikereshető. Pénzügyi partnereink központi telefonszámain is utánunk lehet kérdezni.

3. Miért van szükség eredetvizsgára visszlízing esetén?
Mert minden tulajdonosváltáskor szükség van eredetvizsgára, s a pénzügyi lízing futamideje alatt a finanszírozó lesz az gépjármű tulajdonosa.

4. Miért szükséges magánszemélyek kölcsönfelvétele esetén az adós részéről érvényes veztetői engedélyre?
A 2007. évi CXXXVI. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról kimondja ennek szükségességét.

5. Mennyi idő alatt juthatok a kölcsönösszeghez?
Konkrét konstrukció és feltételek ismerete mellett ez az idő akár 2 munkanap is lehet, de átlagosan az igénylés benyújtását követően 3-5 munkanappal lehet számolni.

6. Milyen finanszírozási lehetőségek közül választhatok?
Magánszemélyek hitel/kölcsön és pénzügyi lízing közül szabadon választhatnak. Egyéni és társas vállalkozások pedig nyílt és zárt végű pénzügyi lízing konstrukciók közül választhatnak.

7. Pénzügyi lízing esetén a forgalmi engedélyben ki fog szerepelni?
Az üzembentartót, tehát az adóst jelölik meg az okmányirodai ügyintézéskor. A finanszírozó bank nem fog ebben szerepelni.

8. Igazolt jövedelem nélkül kaphatok gépjármű kölcsönt?
Leggyakoribb esetekben ez sajnos kizáró tényező, azonban bizonyos esetekben egy „erős” kezes vagy adóstárs bevonásával , magasabb vállalt önerővel még így is kölcsönhöz juthat. További feltételekről érdeklődjön kollégáinknál.

9. Nem magyar állampolgárként juthatok kölcsönhöz?
Egyes esetekben igen, de mindenképpen szükséges magyar állandó lakcímmel rendelkező kezes vagy adóstárs bevonása a finanszírozásba.

10. Milyen korú autóra igényelhetek kölcsönt?
Egyes finanszírozók esetében az új autótól egészen akár a 15, 16 éves korú gépkocsira is igényelhető kölcsön egyedi feltételek mellett.

11. Nem magyarországi, magyar rendszámmal nem rendelkező gépjármű finanszírozható?
Ameddig nincs érvényes magyar forgalmi engedélye a gépjárműnek, addig magyarországi finanszírozó csak rendkívüli esetben fogja azt finanszírozni. Azonban hitelirodánk segítségével még a forgalomba helyezés előtt lehetséges elbíráltatni a kérelmet, az gépjármű állapotfelmérését elvégezni, s gyakorlatilag az okmányirodai ügyintézéssel egy időben aláírható a kész szerződés is.

12. Önerő szükséges a vásárláshoz?
Minden finanszírozó az adott konkrét gépjármű EUROTAX katalógusbeli értékének csak egy bizonyos százalékát tudja nyújtani a leendő adósnak. Ez általában az gépjármű bruttó EUROTAX katalógusbeli gépértékének maximum a 80%-a.

13. Csak kereskedéstől vehetek autót?
Természetesen magánszemélytől is vehet hitelre, vagy pénzügyi lízinggel egybekötve autót, motorkerékpárt.

14. CASCO megkötése kötelező?
Nem kötelező a finanszírozás mellé CASCO biztosítást kötni, azonban ennek hiányában a finanszírozók némi kamatfelárat számítanak fel. Másként fogalmazva CASCO biztosítás megkötése mellett kedvezményes konstrukcióhoz juthatunk. Ennek oka, hogy a biztosítás a finanszírozó szemszögéből kockázatcsökkentő tényezőnek minősül.

15. Mekkora a minimális választható futamidő?
Minden gépjármű esetén ez 12 hónap.

16. Mekkora a maximális választható futamidő?
Magánszemélyek esetén 84 hónap, vállalkozások esetén pénzügyi lízing konstrukció mellett a maximális futamidő 96 hónap.

17. Saját autóval/motorkerékpárral rendelkezem, juthatok így is kölcsönhöz, annak eladása nélkül?
Természetesen igen. A gépjármű mindenkori EUROTAX katalógusbeli bruttó gépértékének 75-80%-a finanszírozható a választott konstrukciótól függően. A különbözet felfogható egyfajta önerőnek az adás-vételhez hasonlatosan.

18. Hitel/kölcsön esetén el kell adnom az autómat, hogy pénzhez jussak?
Természetesen nem. Gépjármű fedezetes hitelkonstrukciók léteznek az ügyfél saját gépjárművének finanszírozásba vonása mellett is, annak tulajdonjogának meghagyása mellett. Ilyen esetben egy okmányirodai ügyintézés, egy elidegenítési és terhelési tilalom opció bejegyzése mellett tovább használhatja szabadon gépjárművét. A megkötés opció nevéből adódóan az, hogy a gépjárművet eladni, és tovább terhelni nem lehet amíg le nem zárul a hitelkonstrukció.

19. BAR / KHR listán szerepel, kaphatok kölcsönt?
Az úgynevezett passzív státuszú BAR-osok igen, az aktív státusszal bírók sajnos nem. Aktívnak számít, ha az ügyfél még nem fizette ki azt a tartozást, amely miatt felkerült az adóslistára.

Telefonszámunk: 06706089363