Használtautó hitel

Ha használt autót szeretne venni, és hitelt szeretne felvenni a vásárlás előtt, jó helyen jár. Az Autóhitel Centrum honlapján nem egyszerűen csak hiteleket talál, hanem a maguk kategóriájában a legjobb hiteleket találhatja meg. Használtautó vásárlása előtt nézzen körül nálunk, a hitelkalkulátorral számolja ki, hogy a használtautó hitel felvétele mennyibe kerülne önnek havonta, és utána döntsön arról, hogy a mi hitelünket választja, vagy máshol próbálkozik.

Ha már biztosan tudja, hogy használtautót fog vásárolni, a hitelfelvétel elindítása előtt mindenképpen érdemes elolvasnia ingyenes tanácsadó könyvünket, amely bőségesen tárgyalja a használtautó-vásárlás buktatóit. Ezt annál inkább ajánljuk, mert ha használtautóhitelt vesz fel, célja nyilván az, hogy a legjobban költse el pénzét. Magyarul ne egy olyan autóra költse a százezreket vagy milliókat, amely eszi az olajat, ripityára volt törve, sufnituninggal tettek bele új légzsákot, nincs kompresszió a motorban és így tovább.

A használtautó vásárlása óriási kaland, egyfajta játék, amelyben eladó és vevő sakkozik egymással, de sajnos a játék nem babra, hanem milliókra megy. Természetesen nem akarjuk azt állítani, hogy minden eladó csal, hiszen ez durva és sértő általánosítás lenne. Azonban ténykérdés, hogy amikor pénzről van szó, az eladó – legyen az kereskedő vagy magánszemély – bármire képes, hogy minél jobb áron szabaduljon meg az autójától, és ilyenkor még a legerkölcsösebb emberek is megdőlhetnek.

Ha elolvasta a könyvünket, és a hitelkalkulátorral kiszámoltatta, hogy adott hitelösszeg bizonyos futamidő alatt milyen havi törlesztéssel vehető fel, ismerkedjen meg a használtautó hitel igénylésének pontos feltételeivel. Íme:

A használtautó hitel felvételének feltételei

Felvehető forintalapon vagy euróalapon. Az önerő a megvenni kívánt autó árának 40%-a euróalap esetén, 25%-a forintalap esetén. A megvásárolni kívánt autó nem lehet 14 évesnél idősebb. A futamidő lejártakor az autó nem lehet idősebb 15 évnél (bizonyos esetekben a korlátozás 12 év). A legkisebb folyósítható összeg 300 000 forint. A fenti feltétel következtében a megvenni kívánt használt autó értékének (eurotax szerint) el kell érnie az 500 000 forintot. A futamidő legalább 12 hónap, legfeljebb 84 hónap. Vállalkozások csak lízingelhetnek használt autót, a rájuk vonatkozó kedvező lízinglehetőségekről lásd az autólízing menüpontot.

Telefonszámunk: 06706089363