Autóbiztosítás

Online megköthető autóbiztosítások: kötelező gépjármű felelősségbiztosítás és CASCO-biztosítás, all in one autóbiztosítás (KGFB+CASCO).

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás online megkötése »

CASCO biztosítás online megkötése »

Gépjármű biztosítás (all in one, KGFB+CASCO) online megkötése »

A fenti linkekre kattintva egyszerűen, online megkötheti autóbiztosítását.

CLB Biztosítási AlkuszAutóbiztosítási partnerünk a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft., ami garancia a szolgáltatás minőségére. Nézzük, milyen biztosításokat kínálunk. Egy autó megvétele után a magyar törvények szerint még szükség van egy kisebb-nagyobb kiadással járó akcióra, az autó bebiztosítására: meg kell kötni a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítást, rövidebb nevén a kötelezőt, még rövidebben a KGFB-t. Emellett az autó tulajdonosára vagy üzembentartójára van bízva, hogy megköti-e az autóra a cascót is, vagyis minden elképzelhető probléma, baleset, kár, rongálás – magyarán pénzkiadás ellen bebiztosítja magát és autóját.

A kötelező és a casco biztosítás megkötése nem egy komoly kiadás (az autó árához képest elenyésző), ha pedig azt is figyelembe vesszük, hogy mekkora kiadástól kímélhet meg bennünket egy rendszeresen fizetett havi összeg, akkor a haszon messze nagyobb, mint a költség.

KGFB a kötelező biztosítás rövidítése – autóbiztosítás, nevéből is következően, minden gépjárműtulajdonos számára kötelező, de természetesen ezen a téren is nagy a biztosítók közti verseny (még nagyobb, mint a casco esetén), hiszen egy biztosító a teljes autós társadalmat próbálja megszólítani minél jobb ajánlatokkal – ez pedig egy sokmilliós piacot jelent, tehát valóban kiélezett a verseny.

Önnek pedig ebben a versenyben kellene megtalálni a legjobb ajánlatot? Reménytelen helyzet – lenne, ha pontosan az Ön könnyebbsége kedvéért nem találták volna ki a minden biztosító autóbiztosítási ajánlatát kilistázó KGFB-kalkulátort. A kalkulátor használata a következő: Ön megadja a saját és az autó adatait (ehhez szüksége lesz a jogosítványára és az autó forgalmijára, hacsak nincs igen jó emlékezete a leglényegtelenebb dolgok megjegyzéséhez is – a biztosítók elég aprólékosak…), majd a honlapon található program kiszámítja, hogy Ön mekkora éves összegért kötheti meg autóbiztosítását, felelősségbiztosítását. Régebben akár ötszörös különbségek is előfordultak az egyes biztosítók ajánlatai közt (ez nyilván nem a legolcsóbbakat minősíti), ma ez már nem jellemző, azonban több mint kétszeres különbségek még most is előfordulhatnak. Ha valami kötelező, legalább legyen olcsó. Nem mindegy, hogy évente 25 000 vagy 60 000 forintot fizet ugyanazért!

casco biztosítás nem kötelező, bizonyos helyzetekben azonban bátran állítható, hogy ajánlott. A világ sokat változott az elmúlt évtizedekben, az autók egyre gyorsabbak és drágábbak, vagyis több a baleset, a javíttatás pedig egyre drágább, így mindenképpen ajánlott ennek az autóbiztosítási formának a megkötése is. Ráadásul manapság egyes csoportoknál virtusszámba megy, hogy ki mer megrongálni egy nagy értékű autót csak úgy: megkarcolni, leönteni festékkel vagy kromofággal, belerúgni. De nem csak a magas értékű autókat éri meg bebiztosítani minden kár ellen, hiszen egy nem túl drága autó javítása is komoly összegeket emészthet fel, a nincs rá kötve autóbiztosítás. És ha valaki nem luxusautóval jár, az bizonyára nehezebben fizeti ki a javítások költségeit is.

casco-biztosítást hasonlóan tudja megkötni, mint a KGFB-t: megadja honlapon található kalkulátorban az adatait, a gépkocsi adatait, a program pedig megmutatja Önnek, hogy melyik biztosító mennyiért biztosítja autóját. A végső lista megtekintése után ne feledje el megnézni a biztosítók ajánlatait (ezt egyszerűen a részetekre kattintva megteheti), hiszen azonos összegért is kínálhatnak egészen különböző szolgáltatásokat!

Míg más cégeknél az autóvásárlási hitel felvétel mellé esetleg kötelezően megkötendő casco is jár, nálunk casco nélkül is felvehet hitelt, legyen szó autóhitelről, motorhitelről, kishaszonjármű-hitelről. Felelős cégként mégis azt javasoljuk, hogy KGFB-jét mindenképpen kösse meg, mivel a hiányzó kötelező biztosítás büntetést von maga után, másrészt hitellel terhelt autójára nagyon ajánlott cascót kötni. Utóbbinak két oka van: ha ön karambolozik, és összetöri az autót, amelyet hitelre vett, a hitelt akkor is vissza kell fizetnie, ha az autó a futamidő 90%-át a roncstelepen tölti.

Ha önnek autófedezetes gyorshitele van, és a kocsi ripityára törik, az autófedezetes gyorskölcsön jellegű hitelt vagy azonnal vissza kell fizetni egy összegben, vagy egy másik jelzálogtárggyal kell fedezni a fennmaradó hitelösszeget. Ha a casco biztosítója kifizeti önnek a kárt, akkor az autófedezetes gyorshitel összegét (vagy annak legalább egy jelentősebb részét) a biztosító kifizeti önnek, ön pedig kifizetheti a bankot, és így legalább „csak” a totálkárosra törött autója bánja, nem kell más vagyontárgyat fedezetként bevinni a hitelügyletbe.

Nem akarunk olyan ostobaságokkal jönni, mint hogy „casco csak napi egy kávé áráért”, mert aki nem kávézik, vagy nem olyan kávét iszik, vagy nem ott stb. annak ez az elnagyolt és szörnyen buta információ semmit sem jelent. Marketingökörségek helyett inkább azt ajánljuk, hogy tegyen egy próbát: adja meg, milyen autóra kötne cascót és kgfb-t (utóbbi törvényileg kötelező!), és utána nézze meg, hogy belefér-e a költségvetésbe a casco éves díja. Amit mindenképpen mérlegelnie kell, azt már fentebb jeleztük: ha a hitellel terhelt autó összetörik, a hitelt akkor is vissza kell fizetni. Ha az autó jelzálogtárgy volt, akkor helyette egy másik jelzálogtárgyat kell felmutatnia. Ezek mérlegelése után mi azt javasoljuk, hogy kössön cascót hitellel terhelt autójára – de a végső döntés természetesen az öné.

Telefonszámunk: 06706089363