Motorhitel, motorvásárlási hitel

A motorvásárlás csak elsőre tűnik egyszerűbbnek, mint az autóvásárlás. Egy jobb motor semmivel sem olcsóbb, mint egy használt autó, a minőséget meg kell fizetni.

Mi az Autóhitel Centrumnál tisztában vagyunk azzal, hogy a motorvásárlás akár igen költséges vállalkozás is lehet, és motor alatt nem csupán a Verhovinákat és a Komárokat értjük, amelyek az ingyen elvihető kategóriába tartoznak.

Motorhitel kalkulátor

Az itt található motorhitel kalkulátor segítségével kiszámoltathatja hitele várható törlesztőrészleteit:

Igényelt hitelösszeg: forint Mennyi motorhitelt kíván felvenni? Az autóhitel felvételéhez szükséges önerő adás-vétel finanszírozásnál lízingnél HUF alapon 20%, EUR alapon 35%, hitelnél HUF alapon 25%, EUR alapon 40%.
Évjárat: év / A megvásárolni kívánt jármű évjárata - a futamidő lejártakor a jármű legfeljebb 12 éves lehet.
Futamidő: A motorhitel futamideje 1 és 8 év között választható meg.
BAR (KHR)-lista? BAR / KHR listás státusza? (nem, passzív, aktív)
Felhívjuk figyelmét, hogy a motorhitel kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.

Egy BMW típusú motor, egy Kawasaki vagy akár egy Honda megvásárlása esetén nagyon valószínűséggel szükség lehet finanszírozásra, hiszen ezek a motorok jóval több mint félmillió forintért cserélnek gazdát, esetenként akár több milliót is elkérnek egy kiváló állapotú és minőségű motorkerékpárért, tehát nem feltétlenül van nagy különbség egy autóvásárlási hitel és egy motorhitel összege között.

A motorhitel ilyen értelemben nem csak azért van, hogy a vevő ki tudja fizetni a motort, hanem azért is, hogy utána maradjon pénze álmai megvalósítására. Bár nem mondhatjuk, hogy a motor megvásárlása után kötelező az egyedi kialakítás, egy Harley Davidson esetében mégis valósággal elvárás, hogy a motor egyedi legyen. Egy készpénzes vásárlás után pedig könnyen lehet, hogy már nem fog jutni a személyre szabásra, a festésre, matricázásra stb.

Nálunk nincs szerződéskötési díj, ezzel rögvest megspórolhat akár 50-100.000 forintot!

Ha motorhitel nélkül veszünk motort, könnyen lehet, hogy nem fog jutni megfelelő kesztyűre, csizmára, ruhára és bukósisakra, nem is beszélve a forgalmi, az átíratás stb. költségeiről. Mindenképpen érdemes tehát megfontolni a motorhitel felvételét, és számot vetni a megvásárlás után (vagy nem sokkal előtte) felmerülő költségekkel.

A fenti motorhitel kalkulátorral ön is kiszámoltathatja, hogy milyen törlesztés mellett tudunk motorhitelt intézni önnek. Hitünk szerint mi a legjobb motorhitelt kínáljuk, a kalkulátor azért is szerepel a honlapunkon, hogy a motorhitelt igénylő ne csak bemondásra higgye el, hogy a legjobb motorkölcsönt nálunk kapja, hanem objektíven, a hitelkalkulátorral ezt le is tudja ellenőrizni, hiszen kollégánk a lehető legpontosabb törlesztőrészletet fogja kiszámolni Önnek. A motorhitel felvétele előtt tehát mindenképpen vessen számot anyagi lehetőségeivel, és utána tájékozódjon, hogy az alábbi feltételeknek megfelel-e. Ha igen, akkor objektíven minden feltételt teljesített, és semmilyen váratlan tényező sem akadályozhatja meg abban, hogy motorhitelhez jusson.

A motorhitel felvételének feltételei

Lássuk tehát a feltételeket: a motornak rendelkeznie kell magyarországi rendszámmal. Ez azt jelenti, hogy kvad, krosszmotor, kismotor, forgalomból kivont motor megvásárlásához nem vehető fel motorhitel. Ennek oka, hogy a motorhitel esetén a motor jelzálogtárgyként szolgál, és egy rendszám nélküli motor túl nagy kockázatot jelent, ezért semmilyen pénzintézet nem ad hitelt, ha a fedezet egy rendszám nélküli jármű.

A motor a hitel folyósításának napján nem lehet 8 évesnél idősebb. A hitel futamidejének végén a motor nem lehet 12 évesnél idősebb. Motorhitelt kizárólag magánszemély vehet fel. Vállalkozások számára csak lízingelési lehetőség van. Felhívjuk a figyelmet, hogy a motorlízing (amely magánszemélyek számára is elérhető!) kedevzőbb feltételekkel igényelhető, mint a motorhitel! Passzív BAR- vagy KHR-listások is igényelhetnek hitelt, és köthetnek lízingszerződést.

A motorhitel igénylőjének nem kell jogosítvánnyal rendelkeznie, ha tud olyan kezest hozni, akinek van jogosítványa. (Egyébként alap esetben nincs szükség kezesre.) A motor árának el kell érnie a 300 000 forintot. Önerőként a vételár 25%-ával kell rendelkeznie, ha forintalapon veszi fel a hitelt. Euróalapon 40%-kel kell rendelkeznie. Ha motort lízingelne, magánszemélynek az önerő 20% és 35%. (Vállalkozásoknak pedig mindössze 20%, akár forintalapon, akár euróalapon!)

2007-2018 © Autóhitel Centrum - autohitelcentrum.hu - Minden jog fenntartva!
Email: | Teljeskörű, országos autóhitel ügyintézés