Hogyan keressünk és vásároljunk használt autót?

Aki használt autót szeretne venni, bizonyára rengeteg rémtörténetet hallott tapasztaltabb autósoktól, rokonoktól, pórul járt ismerősöktől, autószerelőktől.

Ilyenkor meghallgathatjuk, hogy hogyan próbálják átverni az „élelmes” eladók a szerencsétlen vásárlót, és szörnyülködhetünk, hogy milyen elképesztő és pofátlan módszerekkel próbálnak pénzt kicsikarni a vevőből. Sajnos az idő a csaló eladónak dolgozik: ha nem vette meg a kocsit 50 ember vagy 100, akkor majd csak jön a 101., akit sikerül átverni, és aki szerencsétlen módon megvásárolja a szuper állapotúnak kikiáltott csotrogányt.

Amikor jelen sorok írója használt autót vásárolt néhány éve, még leginkább csak az ismerősök és rokonok tippjeiből tudhatta, hogy mire kell odafigyelni a kiszemelt autó szemlézésekor. A valódi autószemlézési tapasztalatot menet közben kellett megszerezni, néhány kereskedésbe ellátogatva, sok száz autót árgus szemekkel végignézve. Az oldalunkról letölthető könyv hihetetlen információbőséggel segíti azokat, akik most szeretnék megvenni életük első használt autóját, vagy akik már vettek használt autót, de nagyon megégették magukat, és második (sokadik…) alkalommal már jobban odafigyelnének, hogy mit vásárolnak meg.

Az ebook pdf formátumú, vagyis minden számítógépen olvasható, csupán egy ingyenes pdf-olvasóra van szükség hozzá. A könyvben bőségesen illusztrált leírásokat olvashatunk arról, hogy mire figyeljünk oda használt autó vásárlása előtt. Mielőtt bárki megrettenne, hogy milyen hosszú a könyv: a szerző sok példával illusztrál, és a legkisebb apróságokra is kitér a munkájában, amely hatalmas segítség lehet mindenkinek, aki szeretne minél nagyobb magabiztossággal használt autókat keresgetni.

A könyv elolvasása persze nem helyettesíti a helyszíni szemléket, tehát mindenképpen ajánljuk, hogy a pdf végignézése után néhány napot szánjunk rá a gyakorlat megszerzésére. Ehhez menjünk el néhány autókereskedésbe, és nézegessük az autókat csak úgy, teljesen függetlenül attól, hogy milyen autót is akarunk majd venni.

Bármilyen csábító ajánlattal próbálnak minket bepalizni, az első néhány napban ne engedjünk a kísértésnek. Majd ha már megnéztünk sok autót, és rááll a szemünk a hibák megtalálására, akkor kezdjünk el érdeklődni, és akkor is csak az általunk kiválasztott autó(k) iránt. Ne hagyjuk, hogy eltérítsenek minket, és ránk sózzanak valamit, ami éppen az udvaron áll, mondván, hogy „ugyanolyan kaliberű autó, mint amilyet Ön keres”. Ragaszkodjunk az elképzelésünkhöz, és szánjunk rá időt, hogy megnézzük és kipróbáljuk az autót. Ha lehet, és van az ismeretségi körben olyan autó, amilyet venni akarunk, vezessük azt, hallgassuk meg a motort, próbáljunk ki rajta mindent, és utána hasonlítsuk össze azzal, amit megpróbálnak eladni nekünk.

A hosszúra nyúlt bevezetés után ismét csak ajánlani tudjuk az e-könyvet, amellyel remélhetőleg el tudjuk kerülni az autóvásárlás csapdáit. Caveant emptores!

2007-2018 © Autóhitel Centrum - autohitelcentrum.hu - Minden jog fenntartva!
Email: | Teljeskörű, országos autóhitel ügyintézés