Használtautó hitel

Ha használt autót szeretne venni, és hitelt szeretne felvenni a vásárlás előtt, jó helyen jár. Az Autóhitel Centrum honlapján nem egyszerűen csak hiteleket talál, hanem a maguk kategóriájában a legjobb hiteleket találhatja meg. Használtautó vásárlása előtt nézzen körül nálunk, a hitelkalkulátorral számolja ki, hogy a használtautó hitel felvétele mennyibe kerülne önnek havonta, és utána döntsön arról, hogy a mi hitelünket választja, vagy máshol próbálkozik.

Használtautó hitel kalkulátor

Az itt található használtautó hitel kalkulátor segítségével kiszámoltathatja hitele várható törlesztőrészleteit:

Kalkulátor

Használtautó vásárlására nem csupán az adja a fejét, akinek nincs pénze új autóra. A használtautó hitel igénylői a mi szemünkben ugyanolyan értékes ügyfelek, mint az új autó hitel igénylői. Használtautót venni nem csupán pénztárca, de elvek kérdése is. Az interneten számos fórumot, cikket, leírást talál, amelyekben azt taglalják, hogy vajon használt autót érdemesebb-e venni, vagy új autót. Természetesen, ahogyan az lenni szokott, ez sem egy olyan kérdés, amire csak egyetlen helyes válasz létezik.

Lehet adás-vételről és lehet szabad felhasználású fedezeti ”gyors” hitelről beszélnünk ez esetben. Én az utóbbiról beszélnék és azon belül is nem a hitelről, hanem a lízingkonstrukciókról, ami lehet, Zárt végű pénzügyi lízing, valamint a ritkábban előforduló, Nyílt végű pénzügyi lízing és Operatív lízing is. Nézzük ez utóbbiakat.
November elején gyorsan pénzre volt szükségem. Sajnos elromlott a mosógépem, és még a karácsony is jön. Első gondolatom az volt, hogy körülnézek a neten, hogy van-e valami gyors hiteligénylési lehetőség. Beírtam a keresőbe, hogy gyors hitel, és egy Autóhitel Tanácsadó Központra találtam. Használt autóra is lehet náluk hitelt felvenni.
Az adásvételi szerződés kitöltésekor sok mindenre kell figyelnünk. Ha valamit elnézünk, vagy rosszul töltünk ki, nem fogadják el, így nem lép érvénybe. Első körben fontos, hogy a két fél azonosítsa magát és a járművet. Ezt érvényes személyi okmányaikkal tehetik meg. Fontos lépés ez, mert nem kis összegekről van szó.
Használt autóra ugyanúgy vehetünk fel hitelt, mint újra, illetve a használtautó hitel igénylésekor ugyanazokat a szempontokat kell végiggondolnunk, mielőtt kiválasztanánk a megfelelő konstrukciót. Először is el kell döntenünk, hitelt veszünk fel vagy lízingelni szeretnénk.
Bizonyára sokan feltettük már magunknak a kérdést, hogy jobb-e használt autót venni új helyett, és hogy milyen kockázatokat vállalunk, ha "bejáratott" kocsival gazdagítjuk háztartásunkat. Természetes, hogy mindenkiben felmerülnek aggályok, hiszen belénk nevelték, hogy óvatosak legyünk, főleg akkor, ha más használt dolgaiért kell fizetnünk.
Nyugodtan kijelenthetjük: napjaink trendjei szerint nem pusztán azok, akiknek nincs elég pénzük. Az interneten megjelent cikkeket, fórumokat olvasgatva, illetve a baráti beszámolókat, beszélgetéseket elemezve elmondhatjuk, hogy manapság használtautót venni egyfajta meggyőződés.
Az internetes társadalom korántsem tökéletes, ugyanakkor egy dolgot tagjainak nagy része már megtanult: a tudás és az információ nagy hatalom. Aki használt autót kölcsönnel, vagyis használtautó hitel segítségével szeretne venni, annak ugyanúgy szemei előtt kell lebegnie ennek a frázisnak.
Manapság egyre többen gondolkoznak el azon, hogy nem engedhetik meg maguknak az új autót: sem magánszemély, sem vállalkozás nem tud sok esetben olyan kocsira beruházni, ami épp a futószalagról jött le.
Amikor a családi kocsi közel tízéves szolgálat után eljutott oda, hogy már nem bírta a további terhelést, leültünk a párommal, hogy megbeszéljük a hogyan továbbot.

További használtautó hitelekkel kapcsolatos híreink az Archívumban találhatók.

Ha már biztosan tudja, hogy használtautót fog vásárolni, a hitelfelvétel elindítása előtt mindenképpen érdemes elolvasnia ingyenes tanácsadó könyvünket, amely bőségesen tárgyalja a használtautó-vásárlás buktatóit. Ezt annál inkább ajánljuk, mert ha használtautóhitelt vesz fel, célja nyilván az, hogy a legjobban költse el pénzét. Magyarul ne egy olyan autóra költse a százezreket vagy milliókat, amely eszi az olajat, ripityára volt törve, sufnituninggal tettek bele új légzsákot, nincs kompresszió a motorban és így tovább.

Nálunk nincs szerződéskötési díj, ezzel rögvest megspórolhat akár 50-100.000 forintot!

A használtautó vásárlása óriási kaland, egyfajta játék, amelyben eladó és vevő sakkozik egymással, de sajnos a játék nem babra, hanem milliókra megy. Természetesen nem akarjuk azt állítani, hogy minden eladó csal, hiszen ez durva és sértő általánosítás lenne. Azonban ténykérdés, hogy amikor pénzről van szó, az eladó – legyen az kereskedő vagy magánszemély – bármire képes, hogy minél jobb áron szabaduljon meg az autójától, és ilyenkor még a legerkölcsösebb emberek is megdőlhetnek.

Ha elolvasta a könyvünket, és a hitelkalkulátorral kiszámoltatta, hogy adott hitelösszeg bizonyos futamidő alatt milyen havi törlesztéssel vehető fel, ismerkedjen meg a használtautó hitel igénylésének pontos feltételeivel. Íme:

A használtautó hitel felvételének feltételei

Felvehető forintalapon vagy euróalapon. Az önerő a megvenni kívánt autó árának 40%-a euróalap esetén, 25%-a forintalap esetén. A megvásárolni kívánt autó nem lehet 14 évesnél idősebb. A futamidő lejártakor az autó nem lehet idősebb 15 évnél (bizonyos esetekben a korlátozás 12 év). A legkisebb folyósítható összeg 300 000 forint. A fenti feltétel következtében a megvenni kívánt használt autó értékének (eurotax szerint) el kell érnie az 500 000 forintot. A futamidő legalább 12 hónap, legfeljebb 84 hónap. Vállalkozások csak lízingelhetnek használt autót, a rájuk vonatkozó kedvező lízinglehetőségekről lásd az autólízing menüpontot.

Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig, reggel 8 és este 8 óra között várja üzenetét, hívását: (70) 608-93-63

2007-2018 © Autóhitel Centrum - autohitelcentrum.hu - Minden jog fenntartva!
Email: | Teljeskörű, országos autóhitel ügyintézés